Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baba drożdżowa z rodzynkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 3/4 szkl.
drożdże 5 dag
mąka 1/2 kg
cukier 15 dag
jajko 1 szt.
żółtko jajek 5 szt.
masło roztopione letnie 15 dag
rodzynki
szczypta soli

Przepis i sposób przygotowania na: Baba drożdżowa z rodzynkami

Drożdże połączyć z mlekiem. Dodać do mąki. Zagnieść. Dodać resztę składników. Zagniatać, aż ciasto będzie odchodzić od ręki.
Włożyć do piekarnika na 50 stopni na 40 min, jak wyrosnie do brzegów formy podniesc na 200 stopni i nastepne 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 28.06.2012 15:30
dobra robota
mela25 09.05.2012 07:07
pysznie wygląda
Miki 02.05.2012 22:48
mniam
misia53 14.12.2011 20:38
o jejku jaka piękna!!!
kasienka23 05.12.2011 10:54
super
smakoszek 22.11.2011 10:28
fajna baba
caroline1983 21.11.2011 14:52
wygląda super
Krystyna32 13.11.2011 16:54
super
1j1o1l1a1 11.11.2011 12:51
wyrośnięta baba:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak