Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Medaliony

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela 0,5 kg
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
przyprawa ziolowa
olej
ser salami 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Medaliony

Mortadelę pokroić na grube plastry. Każdy lekko rozkroić, tworząc kieszonkę. Ser pokroić na cienkie plasterki, wsunąć w kieszonki. Jajko roztrzepać z ziołami. Medaliony panierować w jajku i bułce tartej. Olej rozgrzać na patelni. Usmażyć medaliony z obu stron.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak