Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z agrestem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25dag
proszek do pieczenia 2łyżeczki
cukier puder 20dag
margaryna 10dag
śmietana 3łyżki
agrest 50dag
cukier 15dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 3łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z agrestem

Oczyszczony agrest rozgotować w szklance wody, dodać cukier, a po uzyskaniu rzadkiej marmolady, zdjąć z ognia wsypać żelatynę. Mieszać do rozpuszczenia. Mąkę przesiać z proszkiem i cukrem pudrem. Dodać miękką margarynę. Szybko zagnieść jednolite ciasto. Rozwałkować zrobić placek wielkości formy i upiec na złoty kolor. Przestudzone ciasto zalać galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak