Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka krucha

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3szklanki
margaryna 1szt
jaja 4szt
cukier wanilinowy 2szt
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
jabłka 1,5kg
cukier
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka krucha

Mąkę posiekać z margaryną, dodać proszek, cukier waniliowy i żółtka. Szybko zagnieść ciasto i włożyć na 30min do lodówki. Jabłka zetrzeć na tarce, dodać cynamon, wanilię i cukier. 3/4 ciasta wyłożyć na blachę, przykryć jabłkami, pianą ubitą z białek oraz kruszonką z reszty ciasta. Upiec. Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa95 11.11.2011 14:08
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak