Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik gruszkowo-jogurtowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 4 sztuki
mus gruszkowy 4 łyżki
mąka pszenna 6 łyżek
proszek do pieczenia 1 opak
gruszki 1/2 kg
sok z cytryny trochę
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżki
jogurt 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik gruszkowo-jogurtowy

Żółtka utrzeć z 4 łyżkami wody, dodać podgrzany mus. Białka ubić, połączyć z masą żółtkową, zmieszaną mąkę z proszkiem dodać do masy jajecznej. Piec 20 minut. Po ostudzeniu przekroić 2 placki nadzienie obraną gruszkę pokrojoną w kostkę, owoce zalać 6 łyżkami wody i ugotować. Owoce zmiksować, żelatynę rozpuścić w gorącym musie, gdy masa zacznie tężeć wymieszać ją z jogurtem. Ciasto przełożyć kremem, schłodzić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak