Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto wiedeńskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 20dag
jaja 12szt
cukier 50dag
mąka 60dag
proszek do pieczenia 2łyżeczki
kakao 3dag
olejek arakowy
sok z wiśni 2łyżki
powidła

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto wiedeńskie

Utrzeć tłuszcz, wciąż ucierając stopniowo dodawać jaja ubite z cukrem i mąkę z proszkiem. Wlać olejek. Ciasto podzielić na 3 części. Do jednej dodać kakao, do drugiej sok z wiśni. Każdą część upiec osobno na natłuszczonej blasze. Przełożyć placki powidłami, oblać polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak