Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mięso wołowe z piwem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 80 dag
cebula 40 dag
przecier pomidorowy 1 łyżka
mąka 1 łyzka
masło 3 dag
piwo 1 butelka
natka pietruszki trochę
tymianek trochę
sól do smaku
smalec 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: mięso wołowe z piwem

Mięso krajać w kostkę, smażyć na smalcu i posolić. Wyjąć, a w tym samym tłuszczu poddusić plastry cebuli. Mięso ułożyć w garnku, dodać przecier pomidorowy i podgrzewać na słabym ogniu. Dodać cebulę z tłuszczem, wlać piwo, posypać tymiankiem i nacią pietruszki. Całość zaprawić zasmażką z mąki i masła. Rondel przykryć i dusić potrawę na małym ogniu przez kolejne 2-3 godz

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak