Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzyby w rosole

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 16 sztuk
Wywar: 3 szkl
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 sztuki
imbir 1/2 łyzeczki
sos sojowy 1 łyżka
cukier 1/2 łyżeczki
sól do smaku
woda trochę

Przepis i sposób przygotowania na: grzyby w rosole

Pieczarki opłukać, trzonki odciąć od kapelusza włożyć do rondla, wlać wodę, dodać pozostałe składniki doprowadzić do wrzenia, gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 1 godz. dodać cebulę, imbir, sos sojowy i przyprawy, gotować pod przykryciem przez 30 min. Serwować na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak