Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica w winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 2
sok z cytryny
cukier 1 łyżeczka
Goździki całe Prymat 2
margaryna 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
wino czerwone 1/2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica w winie

Mięso oprószyć solą i pieprzem, podsmażyć. Wino zagotować z cukrem, sokiem z cytryny, goździkami, dodać do mięsa. Dusić ok. 15 minut. Mięso pokroić na plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam12 11.11.2011 09:57
Podawać z frytkami i sałatką.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak