Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z drobiu z pieczarkami i papryką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z inyka 1/2 kg
pieczarki 30 dag
papryka 1 szt
pomidory 2 szt
cebula 1 szt
sos w proszku ciemny 1 łyżka
śmietanka 1 łyżka
mąka 1 łyżka
papryka mielona 1 łyżeczka
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z drobiu z pieczarkami i papryką

Mięso umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć mięso, pokrojony czosnek i zrumienić. Przełożyć do rondla, podlać odrobiną wody, dodać liść laurowy, sól i pieprz, dusić do miękkości. Pod koniec gotowania dodać obrane ze skórki pokrojone pomidory, Na patelni rozgrzać masło i zeszklić posiekaną cebulę. Do cebuli wsypać pokrojone pieczarki i paprykę, smażyć około 10 minut. Następnie połączyć z mięsem. Sos w proszku i mąkę, wymieszać z odrobiną wody, wlać do mięsa, zagotować. Zdjąć z ognia, dodać śmietankę i mieloną paprykę, przyprawić do smaku, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 15.01.2013 07:54
ciekawy pomysł
misia53 26.11.2011 00:22
to danko jest smaczne
evita0007 11.11.2011 09:27
Apetycznie wygląda.Uwielbiam mmm :=)
Iwona51
Iwona51 11.11.2011 09:17
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak