Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto biszkoptowe z masą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1/2 szkl
spirytus 2 łyżki
cukier 1 łyżka
masa
śmietanka kremowa 2 szkl
czekolada biała 1 szt
aromat cytrynowy 1 łyżeczka
sok z cytryny do smaku
śmietana śnieżka 2 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
Biszkopt 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto biszkoptowe z masą

Czekoladę utrzeć na tarce o dużych otworach. Żelatynę wymieszać z 2 łyżkami zimnej wody odłożyć na 15 minut. Następnie wlać 2-3 łyżki wrzącej wody, wymieszać i przestudzić. Śmietankę zagotować , dodać czekoladę, wymieszać i ostudzić. Zimną śmietanę ubić ze śnieżką, dodać aromat i żelatynę. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny. Wodę z cukrem i spirytusem wymieszać, skropić przygotowane blaty biszkoptowe. Następnie przełożyć przygotowanym kremem. Ozdobić według uznania.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 24.01.2013 20:21
Bardzo lubię takie ciasta, biszkopcik z dodatkiem kremu. Pyszne.
1j1o1l1a1 11.11.2011 13:30
wyglaąa pysznie:)
Iwona51
Iwona51 11.11.2011 09:23
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak