Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

OPONKI WANILINOWE

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 10 DKG
mąka 3 SZKL
cukier 1/2 SZKL
cukier wanilinowy 1 SZT
budyń waniliowy 1/2 TOREBKI
jaja 2 SZT
śmietana 4 ŁYŻKI
proszek do pieczenia 2 ŁYŻECZKI
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: OPONKI WANILINOWE

MĄKĘ PRZESIEJ I POŁĄCZ Z PROSZKIEM. MASLO UTRZYJ Z CUKREM, CUKREM WANILINOWYM ORAZ BUDYNIEM. UTARTE WYŁOŻYĆ DO MĄKI I WYRÓB CIASTO.
ROZWAŁKUJ NA 0,5 CM I WYKRAWAJ OKRĄGŁE OPONKI Z DZIURKĄ. SMAŻ OK 3 DO 4 MINUT.
POSYP CUKREM PUDREM :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak