Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone pierożki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 6 szkalnek
żółtko jajek 4 sztuki
śmietana 1/2 szklanka
sól
masło 30 dag
Farsz:
kapusta kiszona 1 kg
pieczarki 1/2 kg
cebula 2 sztuki
jajko 3 sztuki
sól
pieprz
nasiona kopru 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone pierożki

Kroki postępowania

1
Cebulę, pieczarki kroimy w kostkę i podsmażamy.
Krok 1 - Pieczone pierożki foto
2
Kapustę kiszoną siekamy i gotujemy z nasionami kopru. Odciskamy i dodajemy do pieczarek. Całość podsmażamy na tłuszczu.
Krok 2 - Pieczone pierożki foto
3
Z podanych składników zagniatamy ciasto i schładzamy ok. 2 godziny w lodówce. Rozwałkowujemy, wykrawamy krążki i nadziewamy je farszem, zlepiamy.
Krok 3 - Pieczone pierożki foto
4
Pierożki pieczemy w piekarniku w 180 stopniach ok. 30 min. Wierzch smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy kminkiem.
Krok 4 - Pieczone pierożki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna146 11.11.2011 15:54
aż ślinka cieknie
Lotar 11.11.2011 12:23
smaczniutkie :)
Magdalena67 11.11.2011 09:00
Pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak