Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RACUSZKI Z JABLKAMI

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2% 0,5 LITRY
jaja 2 SZT
mąka 2,5 SZKL
cukier 2 LYŻKI
sól SZCZYPTA
Soda oczyszczona Prymat 0,5 LYŻECZKI
jabłka 2 SZT

Przepis i sposób przygotowania na: RACUSZKI Z JABLKAMI

BIALKA ODDZIELIĆ OD ZOŁTEK I UBIĆ NA SZTYWNĄ PIANĘ. mLEKO, ŻÓŁTKA, MAKĘ, CUKIER, SODĘ I SOL ZMIKSUJ NA GŁADKĄ MASĘ. DODAJ JABŁKO POKROJONE NA DROBNE KAWAŁKI ( ILOŚĆ ILE UWAŻACIE ). NA KOŃCU DELIKATNIE WYMIESZAĆ ŁYŻKĄ Z UBITYMI BIALKAMI. SMAŻ NA OLEJU. PRZED PODANIEM POSYP CUKREM PUDREM :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 11.11.2011 10:38
wow polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak