Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOTLETY W PYSZNEJ SKORUPCE

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek wędzony 10 DKG
ser żółty 3 LYŻKI
ananas w puszce 4 PLASTRY
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz
miód prawdziwy 3 ŁYŻKI
cukier 1 ŁYŻKA
sok ananasowy z puszki 4 PLASTRY
wódka 2 ŁYŻKI
schab bez kości 8 SZTUK

Przepis i sposób przygotowania na: KOTLETY W PYSZNEJ SKORUPCE

Nadzienie: boczek, ananas, ser - kroimy w kostkę. Naloż nadzienia na schab - połącz wykalaczkami. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Obsmaż z obu stron. W dużym rondlu rozpuść miódz cukrem, dodaj wódkę, syrop ananasowy. Wymieszaj. Wyłoż mięso, duś aż płyn odparuje i powstanie na nim szklista skorupka.
SMACZNEGO !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak