Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczana z gruszkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z wloszczyzny 1,1.2 l
ziemniaki 30 dag
gruszki 3
cebula 1
margaryna 2 łyżki
sól
cukier
cynamon 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczana z gruszkami

Gruszki po obraniu i usunięciu gniazd nasiennych dzielimy na 6 części. Ziemniaki kroimy w kostkę. Następnie ziemniaki i gruszki gotujemy w wywarze z włoszczyzny. Cebulę drobno posiekaną zrumieniamy na tłuszczu, dodajemy do zupy i całość doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy do smaku solą, cukrem i cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak