Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z ryby

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z ryby 60 dag
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
rozmaryn 1/2 łyżeczki
Ziele angielskie mielone Prymat 1/2 łyżeczki
jajko 2 szt
masło 2 łyżki
olej 2 łyżki
sól 1 szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
kajzerka 2 namoczona

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z ryby

Rybę, bułkę i ½ cebuli zmielić w maszynce, dodać pozostałą cebulę drobno pokrojoną 1 zeszkloną na 1 łyżce masła, przyprawy, sól i 1 jajko. Masę starannie wyrobić i uformować z niej małe kotleciki, a następnie panierować w jajku oraz w bułce tartej i zrumienić na oleju z dodatkiem masła. Podawać ze smażonymi ziemniakami i ostrym sosem lub pikantną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 18.06.2011 13:58
smaczne
agnieszka214 18.06.2011 13:58
smaczne
szajba2 22.01.2011 15:19
robię i lubię
Babciagramolka 24.12.2010 08:31
Ja dodaję jeszcze mielony boczek żeby masa rybmna nie była sucha
rakow2
rakow2 09.10.2010 18:38
też takie robię - pycha
Barbara55 05.09.2010 13:53
czasem takie kotlety robimy z własnych złowionych ryb
Małgorzata113 01.07.2010 08:46
Bardzo przydatny przepis do mojej kuchni.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak