Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z morszczuka w cieście

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z morszczuka 70 dag
jajko 2 szt
kwaśna śmietana 1/2 szklanki
mąka 8 łyżek
koperek 1 łyżka
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z morszczuka w cieście

Filety umyć, osuszyć. Każdy filet pokroić na kilka małych kawałków , oprószyć solą oraz pieprzem. Jajka ubić na puszystą masę, dodawać po łyżce śmietany, połączyć z mąką i wsypać koperek. Kawałki ryby zanurzać w cieście i wrzucać na rozgrzany tłuszcz i smażyć aż się zrumienią.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 08.04.2012 20:19
nigdy nie jadłem
aacaac 26.11.2011 08:17
super
m1monika 21.11.2011 22:55
pycha
M-W 17.11.2011 20:48
lubie rybki
gottrina 17.11.2011 14:05
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak