Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Angielskie paszteciki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 250 gram
ziemniaki obrane 2 sztuki
jajko 1 sztuka
natka piertuszki posiekana 2 łyżki
bulion 60 ml
sól
pieprz
chrzan 1 łyżeczka
musztarda angielska 1/4 łyżeczki
mąka 350 gram
Gorczyca biała cała Prymat 1/2 mielona
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Angielskie paszteciki

Szybko wyrobić mąkę z masłem i gorczycą. Gdy powstanie kruszonka, dodać 5 łyżek wody i zagnieść. Zawinąć w folię, włożyć na godzinę do lodówki. Ziemniaki drobno pokroić, dodać do mięsa razem z cebulą i natką, wymieszać. Wlać bulion, przyprawić. Ciasto rozwałkować . Wykrawać okrągłe placuszki ( np. filiżanką ). Na cieście rozkładać farsz, brzegi smarować jajkiem i sklejać pierogi. Posmarować resztą jajka, ułożyć na blasze. Piec około 10 minut w temp. 200 stopni. Następnie zmniejszyć do 180, piec jeszcze około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tyska 12.11.2011 23:38
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak