Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

drodżówka bez wyrabiania

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 5 dag
cukier 0,5 szkl
cukier wanilinowy 1 pacz
sól szczypta
jajko 3 szt
mleko 0,5 szkl
olej 0,5 szkl
mąka 2,5 szkl
masło 2 łyżki
cukier 3 łyżki
mąka 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: drodżówka bez wyrabiania

do miski wkładać kolejno:pokruszone drożdże,cukier,cukier wanlinowy, roztrzepane jajka,sól,ciepłe mleko,olej i mąkę.Odstawić na co najmniej 2 godziny.Potem ciasto zamieszać ,wyłożyć na średnią blaszkę zrobić kruszonkę z masła cukru i mąki i piec około 45 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 04.05.2012 06:44
Warto mieć w swoich zapiskach taki przepis, gdy nie mamy czasu na długie wyrabiane ciasta drożdżowego.
Habibi 18.04.2012 11:38
Odkąd mam podobny przepis, wreszcie zaczęłam piec drożdżówki - zawsze się ich bałam... ;)
Norgiusz 14.03.2012 08:06
fajna
Elżbieta17 25.02.2012 17:24
Muszę wypróbować:)
gacopierz23 20.01.2012 20:21
lubię ciasto drożdżowe
jeta72 17.01.2012 18:14
super
agnieszka137 19.12.2011 23:38
świetny przepis!
ben-ka 17.12.2011 10:47
robię podobnie z tym,że nastawiam na noc i przykrywam miskę folią.
barbara11561 10.12.2011 15:57
super
Grazyna0211 30.11.2011 19:12
świetny przepis mało pracy
daria899 28.11.2011 20:57
mniam pyszna
Magdalena1110 18.11.2011 11:08
fajne
m1monika 15.11.2011 10:28
pycha
Ania67 14.11.2011 21:24
zgadzam sie
Krystyna32 11.11.2011 00:21
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak