Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka łękocka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 1,5 szkl
czosnek 2 ząbki
makaron 1 garść
bulion drobiowy 3 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/3 szt
masło 1 łyżka
cebula biała 1 szt
boczek 15 dag
mąka 2 łyżka
sól
pieprz
przyprawa w płynie

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka łękocka

W 3 litra wody rozpuszczamy 3 kostki bulionowe. Fasolę moczymy przez noc .Wkładamy namoczoną fasolę i gotujemy prawie do miękkości. Marchewkę pietruszkę i 1/4 selera ścieramy na tarce .Dodajemy do zupy .Na patelni na maśle podsmażamy posiekaną cebulę ,pokrojony boczek .Dodajemy łyżkę czerwonej papryki w proszku mieszamy .Dodajemy 2 łyżki mąki mieszamy podlewamy wywarem z zupy .Mieszamy Dodajemy do zupy .Gotujemy ok 5 min ,dodajemy 2 ząbki wyciśniętego czosnku.Makaron gotujemy w osobnym garnku .Odcedzamy ,studzimy i zimny dodajemy do zupy . Wszystko razem mieszamy doprawiamy pieprzem,solą i przyprawą w płynie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 10.11.2011 22:51
ciekawa
aginaa 10.11.2011 19:16
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak