Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zacierki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2/3szklanki
sól
jajko 1szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zacierki

Mąkę, jajko, sól oraz 2-3 łyżki wody wymieszać w małej misce i zagnieść twarde ciasto. Skubać małe kawałki ciasta i formować w palcach podłużne wałeczki. Zacierki dodać do zupy pod koniec gotowania. UWAGA Do ciasta na zacierki można nie dodawać jajka, ale wtedy trzeba wziąć więcej wody. Zamiast skubać ciasto, można je zetrzeć na tarce z dużymi oczkami lub posiekać nożem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak