Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinka do barszczu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

botwina 2,5pęczka
koper pęczek
woda 1l
ocet szklanka
cukier 3/4szklanki
sól 1/4szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka do barszczu

Botwinkę myjemy i drobno kroimy wraz z łodygami i liśćmi. Koperek myjemy i drobno siekamy. Botwinę i koperek wkładamy do wyparzonych słoików. przygotowujemy zalew ę z wody octu, cukru i soli. Gorącą zalewą zalewamy słoiki. Zakręcamy. Pasteryzujemy 30min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak