Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewkowe muffinki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
cukier 1/3 szklanki
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 3 łyżeczki
cynamon 2 łyżeczki
olej 1/4 szklanki
marchew 250 g
cukier puder do posypania
rodzynki 70 g

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewkowe muffinki

Kroki postępowania

1
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem, sodą, solą i cynamonem oraz olej. Całość mieszamy dokładnie mikserem.
Krok 1 - Marchewkowe muffinki foto
2
Dodajemy marchewkę obraną i startą na tarce.
Krok 2 - Marchewkowe muffinki foto
3
Na koniec dodajemy rodzynki ciast mieszamy łyżką.
Krok 3 - Marchewkowe muffinki foto
4
Przygotowujemy formę do muffinek- w każde wgłębienie wkładamy papilotkę i napełniamy ciastem do 2/3 wysokości
Krok 4 - Marchewkowe muffinki foto
5
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 minut
Krok 5 - Marchewkowe muffinki foto
6
Upieczone, ostudzone muffinki posypujemy cukrem pudrem. Przepis na 12 babeczek
Krok 6 - Marchewkowe muffinki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lotar 10.11.2011 21:15
Pięknie urosły...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak