Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szyncel cielęcy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęciny 50 dag
jajko 2 szt
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól, pieprz
bułka czerstwa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Szyncel cielęcy

Z mięsa, namoczonej i odciśniętej bułki, 1 jajka i 1 łyżki stopionego masła wyrobić gładką masę. Doprawić solą, pieprzem i formować sznycle o grubości około 1 cm. Sznycle panierować w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej. Na koniec smażyć na rozgrzanym mocno oleju z obu stron.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kaja35 15.04.2012 08:39
fajne
Kaja35 15.04.2012 08:39
fajne
Norgiusz 18.12.2011 07:44
mniam
eduszo
eduszo 28.11.2011 12:43
Lubie dobrą cielęcinke.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak