Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczawiu 20 dag
włoszczyzna 1 pęczek
śmietana 3/4 szklanki
masło 2 łyżki
kremowa musztarda 1 łyżeczka
sól, pieprz
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa

Szczaw umyć posiekać i dusić kilka minut na maśle. Przygotowaną włoszczyznę zalać 1 litrem wody dodac liść laurowy i ziele angielskie oraz gotować około 40 minut. Następnie wywar przecedzić , dodać szczaw i zagotować. Śmietane wymieszać z mąką, wlać do zupy, doprowadzić do wrzenia, zestawić z ognia. Przyprawić solą pieprzem oraz musztardą. Ugotowane jajka pokroić na ćwiartki, na koniec dodać do zupy

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

M-W 19.11.2011 12:29
lubie szczawiową
Reda 18.11.2011 17:23
mniam mniam mniam
Ewa95 10.11.2011 16:33
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak