Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty z bazylią

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/4 główki
jabłko 1/2 sztuki
bazylia świeża 10 listków
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
musztarda 1,5 łyżeczki
olej 4 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula czerwona 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty z bazylią

Kapustę poszatkować, posolić i lekko ugnieść, żeby puściła trochę soku. Dodać do niej obrane, starte na tarce jabłko, pokrojoną w kostkę cebulę, posiekaną bazylię i pieprz. Olej wymieszać z octem, cukrem i musztardą. Sosem polać surówkę, wymieszać i odstawić na kilka minut. Podawać np. jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 18.10.2013 11:04
super surówka
ewelinapac 25.11.2011 08:18
pycha
ewelinapac 25.11.2011 08:18
pycha
gottrina 10.11.2011 16:53
ciekawe jak smakuje, muszę wypróbować
cooleczka 10.11.2011 15:16
ciekawy zestaw składników

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak