Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czernina zabielana

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół z kaczki 2 litry
krew z gęsi 3/4 szklanki
suszone owoce 5 dag
podrobów z kaczki 25 dag
kwaśna śmietana 1/2 szklanki
mąka 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
ocet 10 % 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól, pieprz
natka pietruszki 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Czernina zabielana

Przez 2 godziny namoczyć owoce w ciepłej wodzie. Rosół zagotować, dodać podmyte podroby i suszone owoce i gotować około 35 minut. Następnie owoce i podroby wyjąć, pokroić na małe kawałki oraz wrzucić z powrotem do wywaru. Krew wymieszać z octem dodać cukier, śmietanę i mąkę i porządnie rozetrzeć. Czerninę zagotować i zestawić z ognia. Doprawić solą, pieprzem oraz z sokiem z cytryny. Na koniec posypać natką pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 02.02.2012 19:15
no ciekawe jak ismak, ale nie wiem czy bym sprobował hehehe
dianix 26.12.2011 21:21
ciekawe jaka w smaku
Reda 18.11.2011 17:23
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak