Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GUACAMOLE

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z cytryny 2 łyżki
cebula 1
czosnek 1 ząbek
olej z pestek winogron 3 łyżki
pieprz
sól
awokado

Przepis i sposób przygotowania na: GUACAMOLE

Awokado myjemy, obieramy ze skórki, usuwamy pestkę i skrapiamy sokiem z cytryny. Następnie rozgniatamy je widelcem na jednolitą papkę i dodajemy do niego posiekaną cebulę, zmiażdżony ząbek czosnku oraz olej. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Do guacamole można też dodać posiekanego pomidora lub zioła. To smaczny dip, doskonały do słonych przekąsek, a także znakomity dodatek do grzanek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 10.02.2012 09:06
kiedyś próbowałam taki zrobić ale chyba kupiłam niedojrzałe awokado i nic z tego nie wyszło, ale tak łatwo się nie poddam, będę jeszcze próbowała:) fajny przepis :)
karolina1869 16.11.2011 17:59
mniam
Dorian 14.11.2011 10:45
rewelacja !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak