Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RACUSZKI Z RABARBARU

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
woda 1 szklanka
jajko 3
cukier 1/3 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
drożdże 2 dag
rabarbar 1-2 laski
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: RACUSZKI Z RABARBARU

Drożdże rozkruszyć, zalać ciepłą wodą i dodać cukier. Dokładnie wymieszać i dodać mąkę, jajka i cukier waniliowy. Naczynie przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce, aby cisto mogło wyrosnąć. Rabarbar umyć, zdjąć skórkę i pokroić w drobną kostkę. Kiedy ciasto podwoi swoją objętość, dodać rabarbar obsypany mąką i delikatnie wymieszać. Nabierać ciasto łyżką i kłaść na gorący tłuszcz. Smażyć na złoty kolor. Lekko wystudzone racuchy posypać cukrem pudrem. Zamiast rabarbaru można dodać do ciasta jabłka, banany lub inne owoce sezonowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 16.01.2012 12:39
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak