Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka cielęce z szybkowaru

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tłuszcz 4 dag
mąka 1 łyżka
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
żeberka

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka cielęce z szybkowaru

Żeberka obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu, wsypać mąkę, zrumienić, wlać tyle zimnej wody, by zatopiła żeberka. Włożyć oczyszczoną i pokrojoną cebulę, posolić i popieprzyć. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak