Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada mięsno-jajeczna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wędlina 20 dag
polędwica wołowa 40 dag
smalec 1 łyzka
oliwa 2 łyżki
mleko troche
jaja 3 sztuki
szczypiorek 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
gruszki marynowane 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: rolada mięsno-jajeczna

Jajka wbić do miski, dodać 2-3 łyżki mleka i dobrze ubić trzepaczką sprężynową. Dodać szczypior lub cebulę i wlać na patelnię z rozgrzanym olejem. Usmażyć omlet. Polędwicę przepołowić i lekko zbić tłuczkiem, formując prostokątny płat. Posypać go solą i pieprzem, ułożyć na nim omlet i plastry wędliny. Wszystkie składniki
zwinąć w rulon i obwiązać białą nicią. Przełożyć na patelnię z rozgrzanym smalcem i obsmażyć ze wszystkich stron. Po zdjęciu z ognia ostudzić, zdjąć nitkę i pokrajać mięso na dość cienkie plastry bardzo ostrym nożem. Ułożyć w krąg na drewnianym półmisku, środek wypełnić marynowanymi gruszkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak