Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sarnina z marchewką i włoską kapustą

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 duża
kapusta włoska 1 szklanka poszatkowana
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
olej do smażenia
Kolendra cała Prymat 1 łyżeczka
ocet winny 2 łyżki
olej 6 łyżek
miód 2 łyżki
musztarda dijon 1 łyżeczka
rozmaryn 1/2 łyżeczka
kucharek meksykański
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 płaska łyżeczka
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
Liść laurowy suszony Prymat 1 duży
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5-10 ziaren
polędwica 30-35 z sarny
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sarnina z marchewką i włoską kapustą

Kroki postępowania

1
Jałowiec, kolendrę i pieprz ziarnisty rozgniatamy w moździerzu. Dodajemy olej, ocet winny, musztardę, miód, pokruszony liść laurowy oraz pozostałe przyprawy. Dokładnie mieszamy. Marynujemy mięso minimum 24 godziny.
Krok 1 - Sarnina z marchewką i włoską kapustą foto
2
Na rozgrzanym oleju smażymy mięso z obu stron na rumiano, po czym podlewamy odrobiną wody i dusimy na małym ogniu do czasu aż będzie miękkie.
Krok 2 - Sarnina z marchewką i włoską kapustą foto
3
Dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku kucharkiem meksykańskim.
Krok 3 - Sarnina z marchewką i włoską kapustą foto
4
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Krok 4 - Sarnina z marchewką i włoską kapustą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia40 09.12.2011 22:04
świetna propozycja
pacpaw 10.11.2011 20:53
hubertusa była, ksiądz pobłogosławił, sezon rozpoczęty :o)
Ewa6274879 10.11.2011 13:32
jak dla mnie wyższa szkoła jazdy, ale chętnie wypróbuję :)
Beatris 10.11.2011 10:09
Kolejna ciekawa propozycja.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak