Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z dżemem i różaną marmoladą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier 2/3 szkl
mąka ziemniaczana 4 łyżki
mąka tortowa 2/3 szkl
sok z cytryny 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
woda 2 łyżki
dżem 1/2 szkl
wódka 1 łyżka
rodzynki 2-3 łyżki
czekolada biała 1/2 tabliczki
wiórki kokosowe 2-3 łyżki
marmolada 1/2 (różana)

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z dżemem i różaną marmoladą

Jajka wbić do miki, wsypać cukier i ubijać na parze. Gdy masa zgęstnieje wlać wodę z sokiem z cytryny i ubijać na puszystą masę. Gdy masa trzykrotnie powiększy swoją objętość, miskę zdjąć z pary i ubijać do ostudzenia. Następnie do masy jajecznej przesiać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do przygotowanej prostokątnej formy. Piec w temp 180 stopni około 20 minut. Marmoladę wymieszać z dżemem, wódką i rodzynkami. Zimne ciasto posmarować marmoladą, posypać utartą białą czekoladą i wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 16.01.2013 08:59
fajny pomysł
Motorek 27.02.2012 09:54
super
Iwona51
Iwona51 11.11.2011 09:24
pycha
agnieszka137 10.11.2011 23:36
ciekawy wierzch tego biszkopta:)
1j1o1l1a1 10.11.2011 20:18
smakowicie wygląda:)
halina17 10.11.2011 12:03
proste , smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak