Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bogracz

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 1 kg
papryka czerwona 2 szt
pomidory w zalewie pomidorowej 2 puszki
jajko 1 szt
mąka 0,5 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bogracz

Wołowinę w małych kawałkach smażymy na oleju. Po 5 minutach podlewamy szklanką wody i smażymy aż się woda wygotuje. Następnie dolewamy bulion. Wrzucamy pokrojoną paprykę oraz pomidory w puszkach. Doprawiamy do smaku.
Po około godzinie gotowania dorzucamy kluseczki zrobione z jajka zmieszanego z mąką. Gotujemy jeszcze około pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 10.11.2011 00:19
zdumiewające jest to że każdy ma swój własny przepis na bogracz :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak