Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z dżemem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Dodatkowo:

dżem truskawkowy 5 łyżek
bita śmietana 5 łyżek
olej do smażenia

Ciasto naleśnikowe:

jajko 1 sztuka
olej 4 łyżki
mąka 250 gramów
mleko 500 mililitrów
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z dżemem

Mąkę przesiewamy do miski, wlewamy mleko, dodajemy jajko i olej oraz sól. Trzepaczką mieszamy ciasto do uzyskania gładkiej masy. Na rozgrzaną patelnię chochelką wlewamy ciasto i smażymy naleśniki.

Chłodne naleśniki smarujemy dżemem i składamy na 4. Całość dekorujemy bitą śmietaną. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak