Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona polewka z fasolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna
ziemniaki 1 kg
wołowina 50 dag
tłuszcz 5 dag
mąka 2 łyżki
cebula 1
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona polewka z fasolą

Fasolę po opłukaniu zalewamy wodą i odstawiamy na noc. Następnego dnia wymieniamy wodę i gotujemy fasolę z mięsem. Następnie gdy fasola jest na wpół miękka dodajemy warzywa oraz ziemniaki pokrojone w kostkę. Przyrządzamy zasmażkę. Cebulę zrumieniamy na tłuszczu, wsypujemy mąkę, rozprowadzamy zimną wodą i wlewamy do zupy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, majerankiem i czosnkiem. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andzia123 11.05.2012 15:44
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak