Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w galarecie koperkowo- cytrynowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z łososia 60 dag
marchewka 2
pietruszka 2
cebula 1
seler 1
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżki
sok z cytryny 2
zielony groszek 1 puszka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w galarecie koperkowo- cytrynowej

Obrane warzywa gotujemy. Następnie do wywaru wkładamy łososia i gotujemy kolejne kilkanaście minut. Miękką rybę wykładamy, kroimy na kawałki i rozkładamy na półmisku. Dodatkowo dodajemy kawałki gotowanej marchewki z wywaru i groszek. Wywar następnie przecedzamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy odrobinę soku z cytryny i żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości ciepłej wody. Rybę zalewamy i odstawiamy do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 11.11.2011 14:52
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak