Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone podudzie z indyka

5.0
(33)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
natka pietruszki 1 pęczek
Musztarda miodowa Prymat 1 łyżka
Musztarda rosyjska Prymat 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
chili w proszku 1/2 łyżeczki
Sól ziołowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
miód 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżki
ocet balsamiczny 1 łyżka
indyk 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone podudzie z indyka

Kroki postępowania

1
Mieszamy składniki marynaty: oliwa, ocet balsamiczny miód, sól ziołowa, chili, papryka w proszku, obie musztardy. Powstałą marynatą nacieramy podudzie z indyka i odstawiamy na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Krok 1 - Pieczone podudzie z indyka foto
2
Następnie pieczemy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez godzinę
Krok 2 - Pieczone podudzie z indyka foto
3
W czasie pieczenia gotujemy obrane ziemniaki, odcedzone wrzucamy do naczynia z upieczonym udem i mieszamy z sosem który powstał podczas pieczenia
Krok 3 - Pieczone podudzie z indyka foto
4
Całość posypujemy posiekaną natką pietruszki
Krok 4 - Pieczone podudzie z indyka foto
5
Pieczone podudzie z indyka
Krok 5 - Pieczone podudzie z indyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 10.11.2011 11:54
Soczyste,smaczne mięsko.
ewasylwia 10.11.2011 11:34
smakowite mięsko
Agnieszka_B 09.11.2011 23:08
W takim połączeniu podudzie musiało smakować wyśmienicie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak