Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z koralikami i pietruszką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcje rosołowe 2 szt
marchewka 3 szt
pietruszka 2 szt
seler
kostka rosołowa 1 szt.
konsentrat pomidorowy 1 op.
cukier 1 łyżka
sól, pieprz
skrobia kukurydziana 2 łyżki
śmietana słodka 100 ml
makaron koraliki 1 filiżanka
zielona pietruszka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z koralikami i pietruszką

Zagotować wodę z porcjami rosołowymi, warzywami i 1 łyżeczką soli, ściągnąć szumowiny zbierające się na powierzchni zupy. Dodać kostkę rosołową, gotować 20 minut, dodać cały słoiczek koncentratu pomidorowego, wsypać 1 łyżkę cukru, doprawić solą i pieprzem i gotujemy dalej. Gdy porcje rosołowe są miękkie wyciągnąć je z zupy. Wsypać filiżankę drobnego makaronu typu koraliki i zagęścić zupę skrobią kukurydzianą wymieszaną w 100 ml śmietany i gotujemy do miękkości makaronu. Rozlewamy zupę do miseczek i dekorujemy świeżą natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 12.11.2011 21:41
fajna nazwa
aginaa 11.11.2011 16:26
fajny makaron :)
1j1o1l1a1 10.11.2011 21:16
zawsze jakaś odmiana dla pomidorówki:)
Ewa95 10.11.2011 16:34
ciekawe
Henryka2 09.11.2011 22:41
Cuiekawy tytuł, fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak