Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet sojowy z pieczarkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soja 25 dag
pieczarki 25 dag
cebula 1 szt
jajko 1 szt
oliwa kilka łyżek
Kucharek przyprawa do potraw
czosnek 2-3 ząbki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet sojowy z pieczarkami

Namoczoną wcześniej soję gotujemy do miękkości - odcedzamy.
Pieczarki podsmazamy z cebulą i posiekanym czosnkiem- przyprawiamy Kucharkiem.
Mieszamy soję z pieczarkami- miksujemy blenderem- wbijamy jajkoi i przyprawiamy.
Przekłądamy masę do foremki wyłożonej papierem do pieczenia- pieczemy około 30 minut w temp. 180 stopni.
Pasztet smakuje rewelacyjnie zarówno na ciepło jak i na zimno- polecam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 13.03.2015 14:03
dobrze wygląda
WiktoriaGotuje 05.08.2012 12:13
na pewno wypróbuje
Rybciia 06.03.2012 21:59
super
Małgosia6 15.12.2011 08:30
rewelacja,pycha
MAR3STA 09.12.2011 19:42
super!
Mariusz10 27.11.2011 21:57
sprawdziłem i jest znakomity!
Kopiko1983 17.11.2011 06:41
Świetny pasztet! Az warto wypróbować ten przepis!
przejs 16.11.2011 14:44
Oooo nie jestem wegetarianką, ale z chęcią wypróbuję taki pasztecik :)
joanna77 10.11.2011 19:58
mniam
AgaS10 10.11.2011 11:08
interesujący pomysł:)
Mariusz10 09.11.2011 22:24
wypróbuję
Monika111 09.11.2011 19:08
fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak