Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smażony ser camembert z jablkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 2 szt
mleko 1 łyżka
mąka 3 łyżki
ser camembert 1 okrągły
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat
jabłko
Papryka ostra mielona Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: smażony ser camembert z jablkiem

Jaja rozbij do miseczki i wymieszaj z mlekiem, na talerzyk wsyp mąkę wymieszaną z papryką na drugi talerzyk wsyp bułkę tartą, ser pokroić na 8 części, każdą część maczaj najpierw w mące następnie w jajku, następnie w bułce i jeszcze raz w jajku tak przygotowane kawałki sera włóż na pół godziny do lodówki żeby się schłodziły i stężały. Olej rozgrzej do tem 180 i usmaż ser z obu stron na złoty kolor, jabłko obierz usuń gniazdo nasienne, pokraj na talarki podawaj na nich usmażony ser.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 27.07.2012 17:09
mniam
Rybciia 10.07.2012 12:04
super!!!
cooleczka 07.01.2012 15:36
a jabłkiem jeszcze nie próbowałam
Wafelek2601 31.12.2011 00:20
ekstra
kamyk 02.12.2011 10:26
jeszcze takiego nie jadłem
berys18 14.11.2011 11:55
super pomysł
Krystyna32 11.11.2011 00:18
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak