Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mój serniczek na zimno

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 6
masło
cukier 1 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
olejek waniliowy
galaretka truskawkowa
mleko 1 szklanka
serek homogenizowany 4 po 250 g (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Mój serniczek na zimno

Najpierw uszykujmy sobie galaretkę i odstawmy na bok do ostygnięcia . Żelatynę mieszamy w małej ilości wody , potem dodajmy do żelatyny szklankę gorącego mleka , wymieszać i też odstawić do wystygnięcia . Masło zmiksować z cukrem dodać do nich serki 4 x po 250 g i dobrze wymieszać , jeszcze tylko dodajmy żółtka oraz kilka kropelek olejku i ostudzoną żelatynę - całość mieszamy , przygotować sobie tortownicę dowolnymi ciastkami wylewamy białą masę a na to wystudzoną galaretkę i wstawiamy na parę godzin do lodówki .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 25.11.2012 19:44
rewelacyjny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak