Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROGALIKI Z TOPIONEGO CIASTA

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 1 kg
margaryna w kostce 2 kostki
żółtko jajek 4
drożdże 10 dag
śmietana 1/4 litra
cukier puder 3- 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ROGALIKI Z TOPIONEGO CIASTA

Rozpuścić drożdże z cukrem, margarynę posiekać z mąką, dodać resztę składników, ciasto wyrobić, zawinąć w ściereczkę i utopić w zimnej wodzie. Odczekać aż do wypłynięcia ciasta, rozwałkować i piec na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 04.03.2013 23:26
Jestem normalnie ciekawa tego smaku, z serkiem topionym nie jadłam
jeta72 16.11.2011 22:38
pyszne
Karolcia12 09.11.2011 15:36
przydałoby się zdjęcie tego fajnego przepisu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak