Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka wieprzowa ze śliwką i pieczarkami.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka bez kości 0,5 kg
śliwki suszone 140 gram
pieczarki 6 sztuk
cebula 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
mąka pszenna 1 łyżeczka
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 3 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka wieprzowa ze śliwką i pieczarkami.

Kroki postępowania

1
W łopatce robimy dziurę, tak, aby nie przeciąć ścianek. Ja to robię wąski nożem.
Marynujemy w Kucharku i czosnku przez min. 40 minut.
Krok 1 - Łopatka wieprzowa ze śliwką i pieczarkami. foto
2
Śliwki otaczamy w mące pszennej i wciskamy w mięso aż do końca. Odstawiamy na 20 minut do lodówki.
Krok 2 - Łopatka wieprzowa ze śliwką i pieczarkami. foto
3
Po 20 minutach wkładamy do naczynia żaroodpornego lub na blachę. Okładamy wokół śliwkami, pieczarkami i cebulą. Polewamy cebulę trzema łyżkami wody. Całość posypujemy pieprzem.
Krok 3 - Łopatka wieprzowa ze śliwką i pieczarkami. foto
4
Pieczemy około 35-40 minut w temperaturze 170 stopni do momentu aż mięso będzie rumiane. Kroimy na kawałki i razem z pieczarkami podajemy z ryżem.
Krok 4 - Łopatka wieprzowa ze śliwką i pieczarkami. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 24.11.2011 13:47
mięsko... chętnie spróbuję
RenataZ-et 21.11.2011 20:01
to coś dla mnie :)
gacopierz23 21.11.2011 14:58
smaczne
Magdalena/26Mooi 17.11.2011 11:49
apetyczne
pacpaw 15.11.2011 20:36
dobre połączenie
stokrotka 09.11.2011 18:05
fajne
Mysiunia 09.11.2011 17:51
warte spróbowania:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak