Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ozór z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ozór wołowy 1 sztuka
włoszczyzna 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
pieprz 4 ziarna
ziele angielskie 4 ziarna
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ozór z warzywami

Ozór starannie wymyć szczotką i wyciąć gruczoły ślinowe które znajdują się po obu stronach przy nasadzie. Ozór zalać w szybkowarze wrzącą wodą zamknąć szybkowar i ogrzewać 70 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć wyjąć ozór, ochłodzić go w zimnej wodzie i zdjąć z niego skórę, po czym ponownie włożyć do szybkowaru. Dodać oczyszczone i pokrojone warzywa oraz przyprawy, posolić i znów szybkowar zamknąć. Ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak