Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rumiane ziemniaczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 60 dkg
sól do smaku
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 2-3 łyżeczki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Rumiane ziemniaczki

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obrać, pokroić na mniejsze kawałki, ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzić, lekko wysuszyć.
Krok 1 - Rumiane ziemniaczki foto
2
Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić ją na oleju razem z posiekanym czosnkiem.
Krok 2 - Rumiane ziemniaczki foto
3
Do cebuli wrzucić ziemniaki i smażyć na dużym ogniu do zrumienienia.
Krok 3 - Rumiane ziemniaczki foto
4
Pod koniec smażenia dodać przyprawę do ziemniaków i jeszcze chwilę smażyć.
Krok 4 - Rumiane ziemniaczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna146 10.11.2011 10:54
takie ziemniaczki są pyszne
Ewa6274879 09.11.2011 18:38
tak wykorzystuję ziemniaki z poprzedniego dnia :)
Mati13 09.11.2011 18:13
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak