Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata do wołowiny II

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ocet winny 1 łyżka
olej 3 łyżki
rozmaryn 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
czosnek 1 duży ząbek
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/2 łyżeczki
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 20 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do wołowiny II

Jałowiec i pieprz ziarnisty rozgniatamy w moździerzu. Dodajemy rozmaryn, chili oraz słodką paprykę, dokładnie mieszamy. Wlewamy ocet i olej oraz dorzucamy pokrojony w plasterki czosnek, mieszamy. Mięso marynujemy w marynacie co najmniej 24 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 23.01.2012 17:40
Super.
Wacław 19.11.2011 09:29
mięsko w tej marynacie musi być smaczne :-)
Sarenka 18.11.2011 09:16
Aromatyczna ta marynata.
pacpaw 09.11.2011 21:58
jak będę miał do czynienia z wołowinką to marynatę wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak