Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży 1,5 kg
cisto francuskie 2 op.
pomidory suszone w zalewie 1 op.
ser mozarella 2 szt.
cebula 1 szt
oliwa 1 czosnkowa

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta ze szpinakiem

Cebulke drobno siekamy, podsmażamy na oliwie czosnkowej. Dodajemy drobno posiekany świeży szpinak i lekko blanszujemy. Studzimy. Foremkę do tarty(u mnie 24cm srednicy) natłuszczamy, wykładamy ciastem francuskim. na ciasto nakładamy szpinak, później układamy suszone pomidory na zmianę z pokrojoną w krążki mozarellą. Wszysto przykrywamy ciastem francuskim, dociskamy brzegi. Pieczemy w tem. 170 st. C do zrumienienia się ciasta. Smakuje wyśmienicie na ciepło i na zimno.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 23.07.2012 22:28
pycha
ajres 01.04.2012 22:25
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak