Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata do mięsa na szaszłyki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 400 ml
Sól ziołowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżki
ketchup 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do mięsa na szaszłyki

Do garnka wlewamy wodę, dodajemy ketchup, dokładnie mieszamy. Dodajemy sól, pieprz i zioła. Mieszamy. W takiej mieszance marynujemy mięso (na około 12 godz. w lodówce), które następnie wykorzystujemy do szaszłyków.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak